Zürichi Szeletelt Hús

Zürichi Szeletelt Hús

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúcomb
  • 4 db lilahagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 db citrom héja
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A borjúcombot vékony csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből és szintén kevés olajon a felaprított hagymát megdinszteljük.

2. Hozzáadjuk a húst, reszelt citrom héját, a fehérbort, a főzőtejszínt, az aprított petrezselymet, sót, borsot. 1 órán át főzzük, amíg hús megfelelően elkészül, besűrűsödik (ha szükséges, akkor vízzel pótolhatjuk az elfőtt folyadékot), végül tésztával vagy röstivel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

3 × 3 =