Zöldség Alaplé

Zöldség Alaplé

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fej zeller
  • 6 szem egész bors

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szeretnénk akkor félbe, esetleg negyedbe is vághatjuk, majd egy nagyobb edénybe helyezzük az összes hozzávalót. Addig töltsük fel az edényt vízzel, amíg a zöldségeket ellepi a víz.

2. 1,5 órán át főzzük és közben az elfőtt levet néha pótoljuk. Végül az elkészült alaplevet leszűrjük. A zöldség alaplevet felhasználhatjuk levesekhez, de egy tökéletes risottonak is elengedhetetlen része.

 



Szólj hozzá...

tíz − 10 =