Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

1.  Muffinsütő formába mindegyik mélyedést töltsük fel félig étolajjal.

2.  A tojást a tejjel verjük fel egy robotgép segítségével és adagoljuk hozzá kisebb részletekben a lisztet, sót, borsot. Miután csomómentesre kevertük, a muffin formát tegyük be 2-3 percre egy 200 fokra felforrósított sütőbe.

3.  Ezután húzzuk ki és töltsük meg gyorsan mindegyik formát kb. a negyedéig a tésztával, majd toljuk vissza. 20 percig süssük, amíg a Yorkshire Pudingok megemelkednek és aranybarnára pirulnak. Kínálhatjuk köretként húsos, szaftos ételekhez.

 



Szólj hozzá...

tizenhat − 8 =