Wonton Leves

Wonton Leves

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 15 dl húsleves

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 tk. szezámolaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. só

Elkészítés:

1. A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd a töltelék többi hozzávalóját. Összekeverjük és addig sütjük, amíg a hús jól átsül.

2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5X5 cm-es négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tölteléket teszünk, majd batyukat formálunk.

3. Végül a húslevesbe helyezzük és 10 percig főzzük.

 



Szólj hozzá...

egy × 4 =