Whiskys Karaj

Whiskys Karaj

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. olaj
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. őrölt fekete bors
  • 1 tk. őrölt chili
  • 1 ek. morzsolt kakukkfű
  • 1 ek. morzsolt bazsalikom
  • 1 ek. só

A mártáshoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 ág szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barna cukor
  • 6 ek. whisky
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. ecet
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só

Elkészítés:

1. A karajt megmossuk, felszeleteljük.

2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Keverjük hozzá a fűszereket és az olajat. Ebbe a pácba belerakjuk a karajszeleteket. Meglocsoljuk, hogy a pác mindenhol érje és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

3. Másnap a húst kevés olajon egy forró serpenyőben készre sütjük.

4. A mártáshoz a hagymát és foghagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd 10-15 percig forraljuk. A mártásba belehelyezzük a már kész hússzeleteket és 1-2 percig főzzük még.

5. Végül burgonya krokettel tálaljuk.

 



Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =