Vörösboros Marhapörkölt
![]() |
6 fő több, mint 90 perc | ![]() |
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés: 1. A szalonnát felaprítjuk és lassú tűzön megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a szalonna zsírjában (ha szükséges, akkor még egy kevés zsír hozzáadásával) üvegesre sütjük. 2. Nagyobb lángon a kb. 2×2 cm-es kockákra felaprított húst hozzáöntjük és kissé megpirítjuk. Ezt követően felöntjük a vörösborral. 3. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, borsot, az őrölt pirospaprikát, babérlevelet, majd 5 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, majd keverjük hozzá a felaprított paradicsomot, zöldpaprikát, csípős paprikát, sárgarépát, fehérrépát. Közepes lángon főzzük addig a pörköltünket, amíg a hús 3/4-ig megfől (kb. 2 óra). 4. Keverjük bele a felszeletelt gombát. Az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk, hogy a leve éppen ellepje a gombát. Szükség szerint sóval még ízesítsük, további 40 percig főzzük, addig amíg a hús teljesen megfől. 5. Végül lesütjük szaftjára és az így elkészült vörösboros marhapörköltet friss kenyérrel, esetleg főtt burgonyával tálaljuk.
|