Vörösboros Gravy

Vörösboros Gravy

  4 fő      kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1,5 dl pecsenyelé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 dl marhahús alaplé
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

1.  A sült húsok és zöldségek visszamaradt szaftjának egyik legjobb felhasználási módja, ha vörösboros gravyt készítünk belőle. A marhahús alaplevet a vörösborral együtt felforraljuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

2.  Ezt követően a pecsenyelét egy edényben a liszttel csomómentesre kikeverjük, majd a béchamel elkészítéséhez hasonlóan apránként hozzáadagoljuk a vörösboros levet gyors kevergetés mellett. Addig főzzük, amíg a gravy kicsit besűrűsödik. Tökéletes sült húsok vagy az angol Yorkshire Pudding mellé.

 



Szólj hozzá...

öt × egy =