Virslis Tekercsek Pikáns Húsraguval

Virslis Tekercsek Pikáns Húsraguval

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 kk. só
  • 1 dl olaj

A húsraguhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 dkg kechup
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. kristálycukor
  • 1 kk. chili pehely
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só
  • 1 dl víz
  • 1 tk. liszt

Egyéb hozzávaló:

  • 6 pár virsli
  • 5 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

1. Langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk és összekeverjük a tészta összes többi hozzávalójával. A tésztát dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük. 

2. A vöröshagymát, újhagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Ezután a húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a ragu minden hozzávalóját. Összekeverjük, majd 5 percig forraljuk.

3. A tésztát vékonyra nyújtjuk. A virsliket 3 részre vágjuk, így 36 db kisebb virslit kapunk. A minivirsliket vékony tésztacsíkokba tekerjük és egy hőálló edényben körbe felsorakoztatjuk őket.

4. Az edény közepére beöntjük a húsos ragunkat, majd az egészet megszórjuk reszelt cheddar sajttal. Végül 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

1 × 5 =