Vatapá
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. 10 dkg megtisztított garnélát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a chili paprikát tegyük turmixgépbe, majd készítsünk pürét belőle. Egy nagy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a garnélás pürét.
2. A mogyoróvajat a vízzel, egy habverő segítségével jól keverjük el. Miután a pürénk megpirult, ezt is öntsük serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd a forrást követően 6-7 percig közepes lángon főzzük tovább.
3. Tegyük bele a megtisztított garnélákat, öntsük bele a kókusztejet és további 6-7 percig főzzük. Az így elkészített Vatapát egy kevés vörös pálmaolajjal meglocsolt rizzsel tálaljuk.