Vatapá

Vatapá

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg garnéla
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 5 dl kókusztej
  • 6 dl víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. 10 dkg megtisztított garnélát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a chili paprikát tegyük turmixgépbe, majd készítsünk pürét belőle. Egy nagy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a garnélás pürét.

2. A mogyoróvajat a vízzel, egy habverő segítségével jól keverjük el. Miután a pürénk megpirult, ezt is öntsük serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd a forrást követően 6-7 percig közepes lángon főzzük tovább.

3. Tegyük bele a megtisztított garnélákat, öntsük bele a kókusztejet és további 6-7 percig főzzük. Az így elkészített Vatapát egy kevés vörös pálmaolajjal meglocsolt rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

kettő × négy =