Vaníliás Mézes Krémes

Vaníliás Mézes Krémes

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor

 Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, három részre osztjuk. Fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy fordított tepsit megvajazunk és azon, 160 fokon megsütjük.

2. A tejet, a lisztet, a pudingport, a cukrot krémmé főzzük. Mikor elkészült a puding, a vajat elkeverjük benne. Amikor langyos, a tejfölt is belekeverjük.

3. A lapok közé krémet töltünk.

4. A csokoládét gőz fölött a maradék 5 dkg vajjal felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük. Végül egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük és hidegen tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

19 − 9 =