Vaníliás Lefse
![]() |
6 fő kb. 90 perc | ![]() |
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
![]() |
Elkészítés: 1. A burgonyákat meghámozzuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a margarint, cukrot, sót, tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel. 2. A tésztát osszuk el 8 egyenlő részekre. Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagságú kör alakra. Egy forró serpenyőben mindkét felüket süssük meg. Tányéron tegyük egymásra őket és konyharuhával takarjuk le, hogy megpuhuljanak. 3. A töltelék hozzávalóit egy robotgép segítségével csomómentesre keverjük. Végül megkenjük a tésztákat, feltekerjük, 4-5 cm-es részekre felvágjuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük és porcukorral megszórva tálaljuk.
|