Vaníliás Lefse

Vaníliás Lefse

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. vanília aroma

Elkészítés:

1. A burgonyákat meghámozzuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a margarint, cukrot, sót, tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel.

2. A tésztát osszuk el 8 egyenlő részekre. Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagságú kör alakra. Egy forró serpenyőben mindkét felüket süssük meg. Tányéron tegyük egymásra őket és konyharuhával takarjuk le, hogy megpuhuljanak.

3. A töltelék hozzávalóit egy robotgép segítségével csomómentesre keverjük. Végül megkenjük a tésztákat, feltekerjük, 4-5 cm-es részekre felvágjuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük és porcukorral megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

hat − 3 =