Vaníliás Kocka

Vaníliás Kocka

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 5 dl cukrozott növényi tejszín
  • 4 ek. Amaretto likőr
  • 12 dl tej

Egyéb hozzávaló:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

1. A piskótához a tojást a cukorral összekeverve, egy robotgép segítségével fehéredésig verjük. A liszthez adjuk a sütőport és óvatosan a tojáshabhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük. 

2. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd tejjel simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük.

3. A tejszínt félig felverjük, majd a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük. Hozzáöntjük apránként a kihűlt pudingot és az Amaretto likőrt.

4. Az elkészült krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán. Kb. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és kockákra vágva kínáljuk.

 



Szólj hozzá...