Vaníliás Kocka
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Egyéb hozzávaló:
|
Elkészítés:
1. A piskótához a tojást a cukorral összekeverve, egy robotgép segítségével fehéredésig verjük. A liszthez adjuk a sütőport és óvatosan a tojáshabhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük.
2. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd tejjel simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük.
3. A tejszínt félig felverjük, majd a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük. Hozzáöntjük apránként a kihűlt pudingot és az Amaretto likőrt.
4. Az elkészült krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán. Kb. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és kockákra vágva kínáljuk.