Tőkehalas Pataniscas

Tőkehalas Pataniscas

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg tőkehal filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 45 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl világos sör
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tőkehalat sós vízben előfőzzük, majd ha kész, kivesszük, 1 dl hallevet elkülönítünk.

2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sörrel, a hallal, a hallével, a tojással. A hagymát nagyon apróra vágjuk. Az apróra vágott petrezselymet és a hagymát is belekeverjük a masszába. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Végül nagyobb adagokat, bő forró olajba helyezünk, tetejüket egy fakanállal lenyomkodjuk, majd aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

3 + tizenöt =