Tőkehalas Fánk

 

Tőkehalas Fánk

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg tőkehal filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg burgonyapüré
  • 0,5 dl édes portói bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A halat sós vízben előfőzzük. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát és a babérlevéllel együtt kevés olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá az előfőzött, apró darabokra tépkedett tőkehalat. A babérlevelet távolítsuk el. Ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, borssal. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyapürével. Öntsük hozzá a bort, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat és az apróra vágott petrezselymet. Végül egy kanál segítségével formáljunk kisebb golyókat és bő, forró olajban süssük aranybarnára.


ital5


Szólj hozzá...

14 − 2 =