Tetrazzini
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük.
2. Ezt követően a húst is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk.
3. Egy másik edényben a margarint felolvasztjuk. A béchamel mártás elkészítéséhez hasonlóan a felolvasztott margarinhoz 3 evőkanál lisztet teszünk és nagyon gyors kevergetés mellett több részletben hozzáöntjük a vizet. Amikor már kicsit sűrűsödik a mártásunk, hozzáadjuk a húsleveskockát a főzőtejszínt, a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a szerecsendiót, bazsalikomot, majorannát, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A megpirított húshoz hozzáadjuk a gombát, ráöntjük a mártásunkat. Ezt követően 5 percig főzzük.
5. A spagetti tésztát forró vízben, kevés olaj és só hozzáadásával megfőzzük. A tésztánkat leszűrjük, majd egy hőálló edénybe helyezve a mártással alaposan összeforgatjuk.
6. A tetejét reszelt mozzarellával és parmezán sajttal megszórjuk és 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.