Tetrazzini

Tetrazzini

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 5 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 kk. petrezselyem
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1 kk. majoranna
  • 1 kk. oregánó
  • 1 kk. rozmaring
  • 1 kk. kakukkfű
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • bors

Elkészítés:

1. A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük.

2. Ezt követően a húst is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk.

3. Egy másik edényben a margarint felolvasztjuk. A béchamel mártás elkészítéséhez hasonlóan a felolvasztott margarinhoz 3 evőkanál lisztet teszünk és nagyon gyors kevergetés mellett több részletben hozzáöntjük a vizet. Amikor már kicsit sűrűsödik a mártásunk, hozzáadjuk a húsleveskockát a főzőtejszínt, a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a szerecsendiót, bazsalikomot, majorannát, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A megpirított húshoz hozzáadjuk a gombát, ráöntjük a mártásunkat. Ezt követően 5 percig főzzük.

5. A spagetti tésztát forró vízben, kevés olaj és só hozzáadásával megfőzzük. A tésztánkat leszűrjük, majd egy hőálló edénybe helyezve a mártással alaposan összeforgatjuk.

6. A tetejét reszelt mozzarellával és parmezán sajttal megszórjuk és 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

 



Szólj hozzá...