Teriyaki Csirke

Teriyaki Csirke

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé 
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só

A szószhoz:

  • 5 ek. szaké
  • 5 ek. mirin
  • 5 ek. szójaszósz
  • 3 ek. szezámolaj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt chili

Elkészítés:

1. A csirkemellet vágjuk fel csíkokra és dörzsöljük be gyömbér, zúzott fokhagyma, só keverékével. Egy kisebb tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát a szósz összes többi hozzávalójával.

2. Forró serpenyőben, kevés szezámolajon pirítsuk meg a csirkemell csíkokat, majd öntsük le a szósszal. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik, végül rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...