Tepertős-Fehérboros Pogácsa

Tepertős-Fehérboros Pogácsa

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg tepertő
  • 40 dkg liszt
  • 3 ek. fehérbor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 ek. tejföl
  • 1 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 ek. só

A kenéséhez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

1. Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, a tepertőt ledaráljuk, majd a tészta összes többi hozzávalójával összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Ezután letakarjuk és 30 percig pihentetjük.

2. Lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejüket egy felvert tojással megkenjük.

3. Végül 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 



Szólj hozzá...

nyolc − egy =