Tejszínes Tőkehal

Tejszínes Tőkehal

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehal filé
  • 80 dkg burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 5 dl béchamel
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A halat sós vízben előfőzzük. A meghámozott burgonyát kisebb kockákra vágjuk, majd kevés olajon megsütjük.

2. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és a babérlevéllel együtt megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a halat, a megsütött burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A babérlevelet kiszedve egy hőálló edénybe öntjük a keveréket.

3. béchamelt elkészítjük és hozzákeverünk a mártáshoz 3 dkg reszelt parmezánt. A mártást a halas keverékkel összeforgatjuk és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk.

4. Végül 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

 



Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 13 =