Tejszínes Tőkehal
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A halat sós vízben előfőzzük. A meghámozott burgonyát kisebb kockákra vágjuk, majd kevés olajon megsütjük.
2. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és a babérlevéllel együtt megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a halat, a megsütött burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A babérlevelet kiszedve egy hőálló edénybe öntjük a keveréket.
3. A béchamelt elkészítjük és hozzákeverünk a mártáshoz 3 dkg reszelt parmezánt. A mártást a halas keverékkel összeforgatjuk és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
4. Végül 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.