Szilvásgombóc
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Ezután áttörjük, hagyjuk kihűlni. A burgonyához keverjük a lisztet, egy csipet sót, az olajat, a tojást, a búzadarát és alaposan összegyúrjuk.
2. Lisztezett nyújtódeszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére egy szem magozott szilvát teszünk és megszórjuk egy kevés fahéjas porcukorral.
3. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, összenyomjuk, gombóccá formáljuk. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük és megvárjuk, amíg a víz felszínére felemelkednek, majd további 3-5 percig főzzük. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
4. A gombócokat kiemeljük, lecsepegtetjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában. Végül fahéjas porcukorral meghintve, esetleg tejföllel meglocsolva tálaljuk.