Szecsuáni Csirkemell

Szecsuáni Csirkemell

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 dl fehérborecet
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 kk. szecsuáni bors
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db chili paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

1. A húst felkockázzuk, majd a szójaszósz, a borecet, a bors és a gyömbér keverékébe pácoljuk 30 percig. 

2. Egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon a páclétől lecsepegtetett húst megpirítjuk, majd kivesszük. A felaprított hagymákat, chilit, zöld paprikát szintén pirítsuk 1-2 percig kevés olajon. 

3. Adjuk a zöldségekhez a csirkét, forgassuk össze, keverjük hozzá a szójaszószos pácot. Forraljuk tovább pár percig és folyamatos kevergetés mellett öntsünk bele a vízben csomómentesre kikevert kukoricakeményítőt.

4. Végül forraljuk, amíg besűrűsödik és rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenhárom + 10 =