Svéd Húsgolyók
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
A mártáshoz:
|
Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Egy edényben a hagymával együtt összekeverjük az összes többi hozzávalót. Ha túl kemény a keverékünk, akkor egy kevés víz hozzáadásával lágyabbá tehetjük.
2. Ezután kisebb gombócokat formálunk és forró olajon vagy vajon megsütjük.
3. A mártáshoz a vajban megpirítjuk a lisztet gyors kevergetés mellett. Három részben hozzáöntjük a vízben feloldott húsleves kockát, miközben csomómentesre keverjük. Beleöntjük a tejszínt, a szójaszószt és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a kellő sűrűséget el nem éri.
4. Végül az elkészült golyókat a mártással leöntjük és áfonyaszósszal, sült krumplival, esetleg burgonyapürével tálaljuk.