Sütőtökös “Tök” Habcsók Szellemekkel
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A mázhoz:
A szárhoz:
A habcsók szellemekhez:
|
Elkészítés:
1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát keverjük össze. Egy keverőtálba tegyük bele a sütőtökpürét, a tojásokat, cukrot, fűszereket, sót, olajat. Kézi robotgép segítségével keverjük össze, majd a sütőporos lisztet szitálva adjuk hozzá.
2. Két kisebb kivajazott, lisztezett kuglóf formába osszuk el a tésztát úgy, hogy a formák félig legyenek megtöltve.
3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük. Ezután rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
4. Mázhoz a porcukrot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Pár csepp ételszínezékkel színezzük.
5. A kuglófokat fordítsuk az aljával felfelé. Kenjük meg az egyiket a cukormázzal és helyezzük rá a másik formát. A maradék mázat öntsük rá.
6. A marcipánt a zöld festékkel színezzük meg, majd formázzuk meg a szárát és tegyük a „tök” tetejére.
7. A szellemek elkészítéséhez a sütőt 120 °C-ra előmelegítjük. Tojásfehérjét félig felverjük a sóval, majd cukrot hozzáadva kemény habbá verjük és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A habot sima díszítőcsövű (12 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk. A sütő alsó harmadába téve kb. 70 percig sütjük.
8. Csokoládét gőz felett felolvasztjuk, kisebb nylon zacskóba öntjük, a végét kilyukasztjuk és a kihűlt habcsókokra szemet és szájat rajzolunk.