Sütőtökös Tök Habcsók Szellemekkel

Sütőtökös “Tök” Habcsók Szellemekkel

  8 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg főtt sütőtökpüré
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 62 ml olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. só

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • narancssárga ételszínezék
  • víz

A szárhoz:

  • 10 dkg marcipán
  • zöld ételszínező

A habcsók szellemekhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. só
sutotokos-tok-habcsok-szellemekkel

Elkészítés:

1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát keverjük össze. Egy keverőtálba tegyük bele a sütőtökpürét, a tojásokat, cukrot, fűszereket, sót, olajat. Kézi robotgép segítségével keverjük össze, majd a sütőporos lisztet szitálva adjuk hozzá.

2. Két kisebb kivajazott, lisztezett kuglóf formába osszuk el a tésztát úgy, hogy a formák félig legyenek megtöltve.

3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük. Ezután rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

4. Mázhoz a porcukrot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Pár csepp ételszínezékkel színezzük.

5. A kuglófokat fordítsuk az aljával felfelé. Kenjük meg az egyiket a cukormázzal és helyezzük rá a másik formát. A maradék mázat öntsük rá.

6. A marcipánt a zöld festékkel színezzük meg, majd formázzuk meg a szárát és tegyük a „tök” tetejére.

7. A szellemek elkészítéséhez a sütőt 120 °C-ra előmelegítjük. Tojásfehérjét félig felverjük a sóval, majd cukrot hozzáadva kemény habbá verjük és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A habot sima díszítőcsövű (12 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk. A sütő alsó harmadába téve kb. 70 percig sütjük.

8. Csokoládét gőz felett felolvasztjuk, kisebb nylon zacskóba öntjük, a végét kilyukasztjuk és a kihűlt habcsókokra szemet és szájat rajzolunk.

 



Szólj hozzá...