Sütőtökkérmleves
6 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, alufóliával letakarva, 200 fokon, kb. 50 perc alatt megsütjük.
2. A sütőtökök héját lehúzzuk. 40 dkg tököt elkülönítünk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A maradék tököt turmixgépbe tesszük és 6 dl víz hozzáadásával összemixereljük. Ezt átöntjük egy edénybe, hozzáadunk még 1 liter vizet, a húsleveskockát, sót, borsot és forrni hagyjuk.
3. Hozzáöntjük a tejszínt, majd még egyszer felforraljuk és beletesszük a felkockázott sütőtököt. A tökmagokat forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
4. Végül az elkészült sütőtökkrémlevest a pirított magokkal megszórva tálaljuk.