Sütőtökkérmleves

Sütőtökkérmleves

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 5 dkg héj nélküli tökmag
  • 1,6 l víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, alufóliával letakarva, 200 fokon, kb. 50 perc alatt megsütjük.

2. A sütőtökök héját lehúzzuk. 40 dkg tököt elkülönítünk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A maradék tököt turmixgépbe tesszük és 6 dl víz hozzáadásával összemixereljük. Ezt átöntjük egy edénybe, hozzáadunk még 1 liter vizet, a húsleveskockát, sót, borsot és forrni hagyjuk.

3. Hozzáöntjük a tejszínt, majd még egyszer felforraljuk és beletesszük a felkockázott sütőtököt. A tökmagokat forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

4. Végül az elkészült sütőtökkrémlevest a pirított magokkal megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

kettő × 4 =