Sült Húsgolyós Baguette

Sült Húsgolyós Baguette

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 4 db baguette
  • 50 dkg pulyka darált hús
  • 4-5 ek. aprított mángold
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt chili paprika
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. morzsolt bazsalikom
  • mozzarella
  • bors

Elkészítés:

1. A darált húst összekeverjük az aprított mángolddal, apróra vágott vöröshagymával, chili paprikával, sóval és borssal, majd 20 percig pihentetjük.

2. Pihentetés után vizes kézzel formázzunk 2-3 cm átmérőjű húsgolyókat, majd forró olajon süssük aranybarnára.

3. A passzírozott paradicsomhoz adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és forraljuk fel.

4. Ezt követően a baguetteket félig bevágjuk, belehelyezzük a sült húsgolyókat, meglocsoljuk a paradicsomos mártásunkkal, reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Végül egy hőálló edényben felsorakoztatva a bagetteket, 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és a sajtot kicsit rápirítjuk.

 



Szólj hozzá...

13 − 11 =