Sült Húsgolyós Baguette
![]() |
4 fő kb. 60 perc | ![]() |
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés: 1. A darált húst összekeverjük az aprított mángolddal, apróra vágott vöröshagymával, chili paprikával, sóval és borssal, majd 20 percig pihentetjük. 2. Pihentetés után vizes kézzel formázzunk 2-3 cm átmérőjű húsgolyókat, majd forró olajon süssük aranybarnára. 3. A passzírozott paradicsomhoz adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és forraljuk fel. 4. Ezt követően a baguetteket félig bevágjuk, belehelyezzük a sült húsgolyókat, meglocsoljuk a paradicsomos mártásunkkal, reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Végül egy hőálló edényben felsorakoztatva a bagetteket, 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és a sajtot kicsit rápirítjuk. |