Strukli
![]() |
4 fő több, mint 60 perc | ![]() |
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsírt, majd elmorzsoljuk. Langyos vízben elkeverjük a sót, ecetet, majd apránként a liszthez adjuk, alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. A tésztát elfelezzük és egy hosszabb sütőpapír felét megkenünk olvasztott zsírral. A tésztát a sütőpapír zsírozott felére helyezzük, tetejét is bekenjük, majd ráhajtjuk a sütőpapírt és fél órán át pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, ahogy a rétestésztát szokás. A töltelék hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük, majd a szélére evőkanálnyi halmokat rakunk egy sorban, nem túl távol egymástól. Felcsavarjuk és a halmok között a tésztát összenyomjuk, majd egy tányér segítségével szétválasztjuk. Így megkapjuk a különálló darabokat, melyeket lobogó sós vízben megfőzünk. Addig főzzük amíg feljön a víz tetejére. A struklikat egy tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, majd leöntjük tejszínnel, hogy ellepje őket. Végül 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
|