Strukli

 

Strukli

 

   4 fő       több, mint 60 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. ecet
  • 2,5 langyos víz
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 60 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl

Egyéb hozzávalók:

  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsírt, majd elmorzsoljuk. Langyos vízben elkeverjük a sót, ecetet, majd apránként a liszthez adjuk, alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. A tésztát elfelezzük és egy hosszabb sütőpapír felét megkenünk olvasztott zsírral. A tésztát a sütőpapír zsírozott felére helyezzük, tetejét is bekenjük, majd ráhajtjuk a sütőpapírt és fél órán át pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, ahogy a rétestésztát szokás. A töltelék hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük, majd a szélére evőkanálnyi halmokat rakunk egy sorban, nem túl távol egymástól. Felcsavarjuk és a halmok között a tésztát összenyomjuk, majd egy tányér segítségével szétválasztjuk. Így megkapjuk a különálló darabokat, melyeket lobogó sós vízben megfőzünk. Addig főzzük amíg feljön a víz tetejére. A struklikat egy tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, majd leöntjük tejszínnel, hogy ellepje őket. Végül 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 


ital4


Szólj hozzá...