Strudli
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A lisztet a tojások sárgájával, olajjal, sóval, kefirrel összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk. Ezután 15 percet letakarva pihentetjük.
2. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.
3. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta széleit kihagyva, egy lapot megkenünk lekvárral, egyet tojáshabbal. A lekváros és a tojáshabos tésztát egymásra borítjuk.
4. A széleket jól összenyomkodjuk, esetleg derelyemetszővel fél cm-el beljebb levágunk belőle, ha kis mintát szeretnénk belevinni. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.