Strudli

Strudli

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 ek. kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg eperlekvár
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl kefir
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. A lisztet a tojások sárgájával, olajjal, sóval, kefirrel összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk. Ezután 15 percet letakarva pihentetjük.

2. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. 

3. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta széleit kihagyva, egy lapot megkenünk lekvárral, egyet tojáshabbal. A lekváros és a tojáshabos tésztát egymásra borítjuk.

4. A széleket jól összenyomkodjuk, esetleg derelyemetszővel fél cm-el beljebb levágunk belőle, ha kis mintát szeretnénk belevinni. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...