Sárgabaracklekvár

 

Sárgabaracklekvár

 

   kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag dzsemfix (2:1)

Elkészítés:

1.  Az elrakásra szánt üvegeket alaposan kimossuk.

2.  A barackokat leforrázzuk, hogy a héját könnyedén le tudjuk húzni. Kimagozzuk, majd egy turmixgép segítségével leturmixoljuk.

3.  Ezt követően felforraljuk, hozzáadjuk a dzsemfixet, kristálycukrot és további 5-10 percig főzzük. Végül a sárgabaracklekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − négy =