Sajtos-Vajas Kifli

Sajtos-Vajas Kifli

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk. kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 tk. só

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt

A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. tej
  • 5 dkg trappista sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

1. A tésztához a langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk.

2. A tésztát kb. fél cm vastagságú kör alakúra nyújtjuk, majd vajjal megkenjük, reszelt trappista és mozzarella sajttal megszórjuk. Feltekerjük, letakarva pihentetjük 30 percet és ismét kinyújtjuk.

3. 8 db egyenlő háromszögek felvágjuk. Még egyszer megkenjük vajjal és a reszelt sajtok keverékével. Feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket megkenjük felvert tojássárgája és tej keverékével, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal.

4. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

5 − egy =