Skip to content

Sajtos Rúd

 

Sajtos Rúd

 

   4 fő        kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

1.  Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a reszelt sajtot. Miután alaposan összegyúrtuk  kb. 40 percig pihentetjük.

2.  A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 5-10 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle és a rudak tetejét felvert tojással megkenjük. Ezt követően ismét 10 percig pihentetjük.

3.  A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + hat =