Rumos-Meggyes Kókuszgolyó

Rumos-Meggyes Kókuszgolyó

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 ek. porcukor
  • 6 cl rum aroma
  • 10 dkg margarin
  • 40 dkg magozott meggybefőtt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A meggybefőttet szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük.

2. Egy tálba öntjük a darált kekszet, a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kézzel dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű margarint. Hozzáöntjük a tejet, a lekvárt, a rum aromát, majd alaposan összegyúrjuk.

3. A kakaós masszából kisebb, vékony korongokat formálunk. A korongok közepére egy szem meggyet teszünk és golyó alakúra összedolgozzuk. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk.

4. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára.