Risotto

Risotto

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg rizs (Carnaroli / Arborio)
  • 15 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 15 dkg parmezán

Elkészítés:

1. A vaj felét és az olívaolajat hevítsük fel. A felaprított hagymát és a fokhagymát pároljuk meg.

2. Szórjuk bele a risotto rizst, majd 1-2 percig keverjük. Adjuk hozzá a bort és egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplevet.

3. Kevergessük, amíg beissza a rizs. Addig adjuk hozzá az alaplevet, amíg megpuhulnak a szemek. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt. Ezzel el is készült az alap risotto.

 



Szólj hozzá...

négy × három =