Ricottás Cannelloni

Ricottás Cannelloni

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg Cannelloni tészta
  • 15 dkg Ricotta sajt
  • 14 dkg Mozarella sajt
  • 5 dkg Gorgonzola sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek. fehér bor
  • 1 kk. morzsolt bazsalikom
  • 1 db tojás
  • 2 ek. olíva olaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A paradicsomokat meghámozzuk, majd apróra vágjuk.

2. A felaprított hagymát, fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig lassú tűzön főzzük.

3. A Ricottát, Gorgonzolát összenyomkodjuk, 7 dkg Mozzarellát apró kockákra vágunk.  A sajtokat a tojással összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztákat megtöltjük a sajtos masszával, majd kivajazott hőálló edény aljára fektetjük. Paradicsomos szósszal meglocsoljuk, hogy mindenhol érje. A maradék Mozzarellát felszeleteljük, a tetejére helyezzük és olíva olajjal meglocsoljuk, bazsalikommal megszórjuk.

5. Végül 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...