Ricottás Cannelloni
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A paradicsomokat meghámozzuk, majd apróra vágjuk.
2. A felaprított hagymát, fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort. Sózzuk, borsozzuk és 15 percig lassú tűzön főzzük.
3. A Ricottát, Gorgonzolát összenyomkodjuk, 7 dkg Mozzarellát apró kockákra vágunk. A sajtokat a tojással összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztákat megtöltjük a sajtos masszával, majd kivajazott hőálló edény aljára fektetjük. Paradicsomos szósszal meglocsoljuk, hogy mindenhol érje. A maradék Mozzarellát felszeleteljük, a tetejére helyezzük és olíva olajjal meglocsoljuk, bazsalikommal megszórjuk.
5. Végül 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.