Ribizlis Túrótorta
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A túrókrémhez:
A tetejéhez:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát eloszlatjuk benne.
2. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük.
3. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet. Ezzel együtt tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
4. A túrót a cukorral és citromhéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a ribizlit. A kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk, egy tálra helyezzük. Ezután a tortaforma karimáját visszahelyezzük rá és így öntjük rá a túrókrémet, melyet elsimítunk. A tetejére rászórjuk a ribizlit.
5. Végül a gyümölcskocsonyát a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és félig dermedt állapotban rátesszük a tortára. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, a karimát óvatosan fellazítjuk, eltávolítjuk.
Nagyon finom sütemény és gyorsan elkészíthető.