Rakott Krumpli

Rakott Krumpli

  5 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 db hagyma
  • 15 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A kolbászt felszeleteljük, közben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

2. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Kikenünk vajjal egy tűzálló edényt és zsemlemorzsával meghintjük. Az aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk.

3. Tetejére rendezzük a hagymát, a kolbászkarikákat és a tojást. Ezután megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit szintén karikázzuk a tetejére. Megsózzuk, majd egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel és sajtot reszelünk rá.

4. Végül előmelegített, sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

 



Szólj hozzá...

3 × egy =