Rakott Krumpli
5 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A kolbászt felszeleteljük, közben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
2. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Kikenünk vajjal egy tűzálló edényt és zsemlemorzsával meghintjük. Az aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk.
3. Tetejére rendezzük a hagymát, a kolbászkarikákat és a tojást. Ezután megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit szintén karikázzuk a tetejére. Megsózzuk, majd egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel és sajtot reszelünk rá.
4. Végül előmelegített, sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.