Raffaello Torta

Raffaello Torta

  8 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 26 dkg kristálycukor
  • 14 dkg kókuszreszelék
  • 14 dkg étkezési keményítő
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 dkg durvára vágott hántolt mandula

A sziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 4 dkg cukor

Egyéb hozzávalók:

  • kókuszreszelék
  • durvára vágott hántolt mandula
  • 2 dl édes növényi tejszín

Elkészítés:

1.  3 darab lapot kell sütnünk, ezért a tészta hozzávalóinak mennyiségét osszuk 3 felé. Lapokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A végefelé a cukrot apránként hozzáadjuk. A lisztet, kókuszreszeléket összekeverjük és a tojáshabhoz keverjük óvatosan. Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük. Vizezett késsel vagy spatulával elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

2.  A sziruphoz a vizet a cukorral 4-5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk.

3. A krémhez 1 liter tejet  felforralunk, beletesszük a kókuszreszeléket, 10 percig állni hagyjuk. Szűrjük le és nyomkodjuk ki a kókuszt, hogy minél több tejet nyerjünk vissza. A maradék 2 dl tejben oldjuk fel az étkezési keményítőt. A leszűrt tejet a cukorral forraljuk fel, majd öntsük bele a feloldott étkezési keményítőt és pár perc alatt főzzük sűrűre. Tegyünk folpackot a puding tetejére közvetlenül, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük meg, a kihűlt pudinggal dolgozzuk össze. 

4.  A lapokat sziruppal meglocsoljuk, megkenjük krémmel, megszórjuk durvára vágott mandulával. A torta oldalát, tetejét vonjuk be a megmaradt krémmel.

5. A felvert tejszínhab egy részével szintén bevonjuk a tortát. Kókuszreszelékkel mindenhol megszórjuk, a maradék tejszínhabbal és mandulával díszítjük. Előző nap készítsük el, hogy a tortalapok megpuhuljanak.

 



Szólj hozzá...