Raffaello Torta
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A sziruphoz:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. 3 darab lapot kell sütnünk, ezért a tészta hozzávalóinak mennyiségét osszuk 3 felé. Lapokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A végefelé a cukrot apránként hozzáadjuk. A lisztet, kókuszreszeléket összekeverjük és a tojáshabhoz keverjük óvatosan. Kivajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük. Vizezett késsel vagy spatulával elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
2. A sziruphoz a vizet a cukorral 4-5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A krémhez 1 liter tejet felforralunk, beletesszük a kókuszreszeléket, 10 percig állni hagyjuk. Szűrjük le és nyomkodjuk ki a kókuszt, hogy minél több tejet nyerjünk vissza. A maradék 2 dl tejben oldjuk fel az étkezési keményítőt. A leszűrt tejet a cukorral forraljuk fel, majd öntsük bele a feloldott étkezési keményítőt és pár perc alatt főzzük sűrűre. Tegyünk folpackot a puding tetejére közvetlenül, majd hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük meg, a kihűlt pudinggal dolgozzuk össze.
4. A lapokat sziruppal meglocsoljuk, megkenjük krémmel, megszórjuk durvára vágott mandulával. A torta oldalát, tetejét vonjuk be a megmaradt krémmel.
5. A felvert tejszínhab egy részével szintén bevonjuk a tortát. Kókuszreszelékkel mindenhol megszórjuk, a maradék tejszínhabbal és mandulával díszítjük. Előző nap készítsük el, hogy a tortalapok megpuhuljanak.