Rácsos Meggyes Pite
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
Az töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. A vajat hozzáadjuk a liszthez és elmorzsoljuk. A tejfölbe belekeverjük a sütőport. A tojássárgáját, sót, cukrot, az élesztős tejfölt a liszthez adjuk, majd alaposan összegyúrjuk. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. A meggyet leszűrjük, kinyomkodjuk a levét és a cukorral, fahéjjal felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a meggy levével kikevert vaníliás pudingport. Folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
3. A tésztát 2 részre szedjük, hogy az egyik kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbikat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és egy kivajazott piteformát kibélelünk vele. Megtöltjük a meggyes töltelékkel. A kisebb tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy lisztezett tésztarácsozót erősen rányomunk és végiggörgetjük a tésztán.
4. Óvatosan széthúzzuk, majd az így kapott rácsos tésztát a pite tetejére helyezzük. Széleit lenyomkodjuk, a felesleget levágjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.