Rácsos Meggyes Pite

Rácsos Meggyes Pite

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. tejföl
  • 1 kk. só

Az töltelékhez:

  • 60 dkg magozott meggy
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl meggylé

Elkészítés:

1. A vajat hozzáadjuk a liszthez és elmorzsoljuk. A tejfölbe belekeverjük a sütőport. A tojássárgáját, sót, cukrot, az élesztős tejfölt a liszthez adjuk, majd alaposan összegyúrjuk. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. 

2. A meggyet leszűrjük, kinyomkodjuk a levét és a cukorral, fahéjjal felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a meggy levével kikevert vaníliás pudingport. Folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

3. A tésztát 2 részre szedjük, hogy az egyik kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbikat lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és egy kivajazott piteformát kibélelünk vele. Megtöltjük a meggyes töltelékkel. A kisebb tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy lisztezett tésztarácsozót erősen rányomunk és végiggörgetjük a tésztán.

4. Óvatosan széthúzzuk, majd az így kapott rácsos tésztát a pite tetejére helyezzük. Széleit lenyomkodjuk, a felesleget levágjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

7 − 5 =