Pupusas
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni.
2. A sonkát, bacont, póréhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben kicsit megpirítjuk. Egy tálba tesszük a tejfölt és hozzákeverjük a töltelék összes hozzávalóját.
3. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Ezeket lisztezett nyújtódeszkán, kör alakúra kinyújtjuk. Egy lapra teszünk egy púpos evőkanálnyit a töltelékből, kicsit elkenjük, tetejét egy másik lappal lefedjük, majd a széleit összecsípjük.
4. Teflon serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is (kb. 3-4 perc oldalanként). Salátával vagy mártogatóssal tálaljuk.