Pupusas

Pupusas

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 2 ek. tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 1 db póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy tálban jóösszegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni. 

2. A sonkát, bacont, póréhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben kicsit megpirítjuk. Egy tálba tesszük a tejfölt és hozzákeverjük a töltelék összes hozzávalóját.

3. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Ezeket lisztezett nyújtódeszkán, kör alakúra kinyújtjuk. Egy lapra teszünk egy púpos evőkanálnyit a töltelékből, kicsit elkenjük, tetejét egy másik lappal lefedjük, majd a széleit összecsípjük.

4. Teflon serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is (kb. 3-4 perc oldalanként). Salátával vagy mártogatóssal tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

öt × öt =