Pozsonyi Kifli
6 fő kb. 90 perc | ||
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
|
Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet jól összegyúrjuk az élesztős tejjel és a tésztához szükséges összes többi hozzávalóval, majd letakarva két órát pihentetjük. A töltelékhez a cukorból, víz hozzáadásával szirupot készítünk. Ezután a többi alapanyaggal elkeverjük. Kb. 30 darab kis golyóra osztjuk a tésztát, azokat vékony ovális alakúra nyújtjuk A széleiken fél cm-t szabadon hagyva megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, majd a végeit behajlítva kifliket formálunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojássárgájával megkenjük. Hagyjuk megszáradni a sárgáját, utána tojásfehérjével átkenjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
|