Poutine

Poutine

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 3 ek. worcestershire szósz
  • 3 ek. passzírozott paradicsom
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 dl barna sör
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 4 dl víz

Elkészítés:

1. A hagymákat megpucoljuk, összeturmixoljuk.

2. A vajat egy edényben felolvasztjuk. A lisztet gyors kevergetés mellett hozzáadjuk, kicsit megpirítjuk.

3. További folyamatos gyors kevergetés mellett beleöntjük a vízben feloldott húsleveskockát, a hagymát, a barna sört. Ezután hozzákeverjük a worcestershire szószt, a passzírozott paradicsomot, sót. Alacsony lángon addig főzzük, amíg az öntet kicsit besűrűsödik.

4. A burgonyákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Végül a sült krumplira rászórjuk a felkockázott mozzarella sajtot és az öntettel meglocsoljuk.

 



Szólj hozzá...