Potica
6 fő több, mint 90 perc | ||
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
|
Elkészítés: Langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva 45 percig kelesztjük. A töltelékhez a darált diót kicsit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a többi alapanyagot. Összefőzzük, hogy a cukor elolvadjon, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát 2 mm vastagságú, téglalap formára kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, de a vége előtt 1 cm-t kihagyunk. Azt az 1 cm-t vízzel megnedvesítjük, hogy a feltekerésnél a tésztánk összetapadjon. Ezután a tésztát feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük kör alakúra hajlítva. Felvert tojással megkenjük, további 20 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni, végül porcukorral meghintve tálaljuk.
|