Pizzás Csiga

Pizzás Csiga

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek. olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

Elkészítés:

1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a megfuttatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Addig dagasszuk, amíg elválik az edény oldalától a tészta. 45 percig lefedve pihentetjük, kétszeresére kelesztjük.

2. Közben a töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a passzírozott paradicsommal és a pizzakrémmel.

3. A tésztát kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal és felcsavarjuk. Ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem túl szorosan, mert kelni fog még).

4. Végül 170ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

17 − 10 =