Pizzás Csiga
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a megfuttatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Addig dagasszuk, amíg elválik az edény oldalától a tészta. 45 percig lefedve pihentetjük, kétszeresére kelesztjük.
2. Közben a töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a passzírozott paradicsommal és a pizzakrémmel.
3. A tésztát kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal és felcsavarjuk. Ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem túl szorosan, mert kelni fog még).
4. Végül 170ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük.