Pide
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A feltéthez:
|
Elkészítés:
1. A langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, cukrot és az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd egy konyharuhával lefedve kelesztjük kb. 60 percig.
2. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük egy turmixgépbe a darált hús kivételével a feltét összes többi hozzávalóját, majd összeaprítjuk.
3. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst megsütjük, hozzáöntjük a zöldségeket és további 5 percig főzzük.
4. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kb. fél cm vastagságú nyelv alakúra nyújtjuk. A tészták közepére sajtot reszelünk és 1-2 evőkanál feltétet teszünk. A két végét összenyomjuk, majd az oldalát is kis redőben összecsípjük. Ettől kisebb csónakformát kapunk. Ha szeretnénk, akkor a tetejére kevés sajtot még szórhatunk.
5. Végül előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük.