Pide

Pide

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. olívaolaj

A feltéthez:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. őrölt római kömény
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 2 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 mk. őrölt chili
  • 1 mk. kristálycukor
  • 15 dkg sajt
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, cukrot és az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd egy konyharuhával lefedve kelesztjük kb. 60 percig.

2. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük egy turmixgépbe a darált hús kivételével a feltét összes többi hozzávalóját, majd összeaprítjuk.

3. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst megsütjük, hozzáöntjük a zöldségeket és további 5 percig főzzük.

4. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kb. fél cm vastagságú nyelv alakúra nyújtjuk. A tészták közepére sajtot reszelünk és 1-2 evőkanál feltétet teszünk. A két végét összenyomjuk, majd az oldalát is kis redőben összecsípjük. Ettől kisebb csónakformát kapunk. Ha szeretnénk, akkor a tetejére kevés sajtot még szórhatunk. 

5. Végül előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük.

 



Szólj hozzá...