Penne Arrabiata

Penne Arrabiata

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne tészta
  • 50 dkg paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt chili
  • 4 ek. olívaolaj
  • 15 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát olajos, sós vízben főzzük ki.

2. Egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a felaprított hámozott paradicsomot, a passzírozott paradicsomot és az őrölt chilit. Hagyjuk szétfőni, kicsit besűrűsödni, majd keverjük bele az aprított petrezselymet.

3. Végül a tésztát a szósszal elkeverve, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...