Pelmenyi
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük.
2. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a marhahúshoz. Beleöntjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk és jól átgyúrjuk a tölteléket.
3. A tésztánkat kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy kanálnyi tölteléket. Ezután félbehajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk. A félkör két csücskét pedig hajtsuk egymáshoz és nyomjuk össze. Hagyjuk 30 percig pihentetni a tésztákat a lisztezett deszkán.
4. Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat és dobjuk bele a babérleveleket. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a pelmenyiket, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket.
5. Végül erős mustárral és tejföllel tálaljuk.