Pelmenyi

Pelmenyi

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1kk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. só

Egyéb hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 4 db babérlevél
  • erős mustár
  • tejföl

Elkészítés:

1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük.

2. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a marhahúshoz. Beleöntjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk és jól átgyúrjuk a tölteléket.

3. A tésztánkat kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy kanálnyi tölteléket. Ezután félbehajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk. A félkör két csücskét pedig hajtsuk egymáshoz és nyomjuk össze. Hagyjuk 30 percig pihentetni a tésztákat a lisztezett deszkán. 

4. Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat és dobjuk bele a babérleveleket. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a pelmenyiket, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket.

5. Végül erős mustárral és tejföllel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...