Pekingi Kacsa
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A kacsát alaposan megtisztítjuk, lemossuk. A gyömbért összekeverjük a fahéjjal, a szerecsendióval, a borssal, a szegfűszeggel. Ebből a keverékből egy kiskanálnyit teszünk a kacsa belsejébe, majd a maradék fűszerkeverékhez adjunk egy evőkanálnyit a szójaszószból. Összekeverjük és ezzel kenjük be a kacsát kívülről.
2. Az újhagymákat félbevágjuk, a kacsa belsejébe tesszük. Lefedjük, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.
3. Tegyük bele egy edénybe a kacsát mellével felfelé, öntsünk alá 3-4 dl vizet. 60 percig gőzöljük úgy, hogy mindig legyen alatta víz. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük át a kacsát. A szójaszósz és méz keverékével locsoljuk meg, majd tegyük a sütőbe mellével felfelé. 30 percig süssük úgy, hogy 10 percenként meglocsoljuk a szaftjával. Ezután tekerjük a sütőt 230 fokra és süssük addig, amíg szép egyenletesen megpirul.