Pekingi Kacsa

Pekingi Kacsa

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 db egész kacsa
  • 2 dl méz
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 db újhagyma
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. őrölt fehér bors
pekingi kacsa

Elkészítés:

1. A kacsát alaposan megtisztítjuk, lemossuk. A gyömbért összekeverjük a fahéjjal, a szerecsendióval, a borssal, a szegfűszeggel. Ebből a keverékből egy kiskanálnyit teszünk a kacsa belsejébe, majd a maradék fűszerkeverékhez adjunk egy evőkanálnyit a szójaszószból. Összekeverjük és ezzel kenjük be a kacsát kívülről.

2. Az újhagymákat félbevágjuk, a kacsa belsejébe tesszük. Lefedjük, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Tegyük bele egy edénybe a kacsát mellével felfelé, öntsünk alá 3-4 dl vizet. 60 percig gőzöljük úgy, hogy mindig legyen alatta víz. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük át a kacsát. A szójaszósz és méz keverékével locsoljuk meg, majd tegyük a sütőbe mellével felfelé. 30 percig süssük úgy, hogy 10 percenként meglocsoljuk a szaftjával. Ezután tekerjük a sütőt 230 fokra és süssük addig, amíg szép egyenletesen megpirul.

 



Szólj hozzá...

tizenhat − négy =