Pásztor Pite
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. Ezután forró, sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt, krumplinyomóval törjük össze, majd keverjük hozzá a tejszínt, a vajat, ízlés szerint sót.
2. A hagymát, fokhagymát, répát aprítsuk fel, kevés olajon egy forró serpenyőben dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg. Ezt követően tegyük bele az összes többi hozzávalót, keverjük össze és lassú tűzön hagyjuk főlni, amíg besűrűsödik.
3. Egy hőálló edényben oszlassuk el a húsos alapot, a tetejére pedig simítsuk rá a krumplipürét. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. 15-20 perc pihentetés után felvágva tálalhatjuk.