Pásztor Pite

Pásztor Pite

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 80 dkg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 tk. Worcestershire szósz
  • 2 ek. morzsolt rozmaring
  • 1,5 ek. morzsolt kakukkfű
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 1,5 dl víz
  • bors

Elkészítés:

1.  A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. Ezután forró, sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt, krumplinyomóval törjük össze, majd keverjük hozzá a tejszínt, a vajat, ízlés szerint sót.

2.  A hagymát, fokhagymát, répát aprítsuk fel, kevés olajon egy forró serpenyőben dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg. Ezt követően tegyük bele az összes többi hozzávalót, keverjük össze és lassú tűzön hagyjuk főlni, amíg besűrűsödik.

3.  Egy hőálló edényben oszlassuk el a húsos alapot, a tetejére pedig simítsuk rá a krumplipürét. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. 15-20 perc pihentetés után felvágva tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

1 × négy =