Pašticada
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A marhacombot 1 cm vastagságúra szeleteljük, majd zsebeket vágunk bele. Ezt megtöltjük a felaprított szalonnával és a zúzott fokhagymával.
2. A mustárt, olajat, sót, borsot egy kis tálba összekeverjük és ezzel bekenjük a szelet húsokat. Ezután egy tálba tesszük őket, lefedjük és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pácolódni.
3. A hús mindkét felét barnára sütjük egy kevés olajon, majd utána kivesszük a serpenyőből. A hagymát, répát felaprítjuk és ugyanabban a serpenyőben a vörösbor (ha szükséges, még egy kis víz) hozzáadásával elkezdjük párolni. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzátesszük a húst.
4. Amikor a hús is megpuhult, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, a felaprított aszalt fügét, aszalt szilvát és almát. Ezután beletesszük a kakukkfüvet, rozmaringot, babérlevelet.
5. Végül sóval és borssal ízesítjük. Mikor a gyümölcsök is megpuhultak, a húst vegyük ki egy tálra. A mártást pedig külön szolgálhatjuk fel.