Pašticada

Pašticada

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 8 ek. mustár
  • 2 ek. étolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 3 db aszalt füge
  • 3 db aszalt szilva
  • 1 db alma
  • 1 ek. morzsolt rozmaring
  • 1 ek. morzsolt kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A marhacombot 1 cm vastagságúra szeleteljük, majd zsebeket vágunk bele. Ezt megtöltjük a felaprított szalonnával és a zúzott fokhagymával.

2. A mustárt, olajat, sót, borsot egy kis tálba összekeverjük és ezzel bekenjük a szelet húsokat. Ezután egy tálba tesszük őket, lefedjük és egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pácolódni. 

3. A hús mindkét felét barnára sütjük egy kevés olajon, majd utána kivesszük a serpenyőből. A hagymát, répát felaprítjuk és ugyanabban a serpenyőben a vörösbor (ha szükséges, még egy kis víz) hozzáadásával elkezdjük párolni. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzátesszük a húst.

4. Amikor a hús is megpuhult, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, a felaprított aszalt fügét, aszalt szilvát és almát. Ezután beletesszük a kakukkfüvet, rozmaringot, babérlevelet.

5. Végül sóval és borssal ízesítjük. Mikor a gyümölcsök is megpuhultak, a húst vegyük ki egy tálra. A mártást pedig külön szolgálhatjuk fel.

 



Szólj hozzá...