Pastel de Nata
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. 2,5 dl tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, sót, vajat és felforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a maradék tejjel, majd hozzáöntjük több részletben, gyors kevergetés mellett. Addig fűzzük, amíg besűrűsödik a krém.
2. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan kikeverjük.
3. A muffin sütőforma mélyedéseit kivajazzuk. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, 12 egyenlő részre osztjuk. A lapokat egyesével a sütőformába simítjuk és kosárkákat alakítunk ki belőlük.
4. Mindegyiket háromnegyedig megtöltjük a krémmel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Végül fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.