Passzírozott Paradicsom

Passzírozott Paradicsom

kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 4-5 kg húsos paradicsom (pl.: Kecskeméti 549)
  • paradicsom tartósítószer

Elkészítés:

1. A frissen leszedett vagy megvásárolt paradicsomokat befőzés előtt érdemes hűtés nélkül még pár napig érlelni, így az ízek jobban kijönnek belőle.

2. A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk. Leforrázzuk, hogy a héját könnyedén le tudjuk húzni, majd felkockázzuk és a csumáját eltávolítjuk.

3. Paradicsompasszírozó segítségével átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tartósítószert és a kellő sűrűség eléréséig főzzük. Alaposan megtisztított üvegekbe töltjük, majd az üvegeket lezárjuk.

 



Szólj hozzá...

tizennyolc − 9 =