Parmezános Csirke
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A hagymát, foghagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon, forró serpenyőben megdinszteljük. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a szószunk besűrűsödik.
2. A csirkemelleket félbevágjuk és az így kapott 4 db szeletet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
3. A parmezán sajtot lereszeljük és a felét összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást pedig felverjük. A hússzeleteket először a tojásban, majd a parmezános zsemlemorzsában megforgatjuk. Kevés olívaolajon mindkét felét a húsoknak aranybarnára sütjük.
4. Egy hőálló edény alját kenjük ki paradicsomszósszal vékonyan, helyezzük bele a hússzeleteket. Ezután a húsok tetejére 1-1 evőkanál szószt kanalazunk, mozzarella sajt szeleteket helyezünk rá, majd megszórjuk a maradék parmezán sajttal.
5. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt barnulni kezd.
6. Végül forró, sós, olajos vízben megfőzzük a spagetti tésztát és egy szelet hússal, kevés szósszal meglocsolva tálaljuk.