Parmezános Csirke

Parmezános Csirke

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 6 dkg parmezán sajt
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg spagetti tészta
  • 1/2 db hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek. morzsolt bazsalikom
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A hagymát, foghagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon, forró serpenyőben megdinszteljük. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a szószunk besűrűsödik. 

2. A csirkemelleket félbevágjuk és az így kapott 4 db szeletet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk. 

3. A parmezán sajtot lereszeljük és a felét összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást pedig felverjük. A hússzeleteket először a tojásban, majd a parmezános zsemlemorzsában megforgatjuk. Kevés olívaolajon mindkét felét a húsoknak aranybarnára sütjük. 

4. Egy hőálló edény alját kenjük ki paradicsomszósszal vékonyan, helyezzük bele a hússzeleteket. Ezután a húsok tetejére 1-1 evőkanál szószt kanalazunk, mozzarella sajt szeleteket helyezünk rá, majd megszórjuk a maradék parmezán sajttal.

5. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt barnulni kezd.

6. Végül forró, sós, olajos vízben megfőzzük a spagetti tésztát és egy szelet hússal, kevés szósszal meglocsolva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

öt + 15 =